- This event has passed.
Ipotești: ateliere intensive de scriere creatoare, coordonate de scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perta.
11 iulie, 2019 - 17 iulie, 2019
Editura Paralela 45, în parteneriat cu Memorialul Ipotești, susține noua generație de prozatori. 15 tineri prozatori, selectați în urma unui concurs de flash fiction, vor participa la o serie de ateliere intensive de scriere creatoare, coordonate de scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perta.
În perioada 11-17 iulie 2019, va avea loc prima ediție a Școlii de vară de la Ipotești ce poartă numele unuia dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, Gheorghe Crăciun (1950-2007), prozator, eseist, publicist, teoretician și critic literar.
La prima ediție a Școlii de vară „Gheorghe Crăciun” vor participa 15 tineri prozatori, selectați de un juriu format din scriitori și jurnaliști. Dintre cele 48 de texte trimise la concursul de selecție, 39 au respectat condițiile regulamentului și au intrat la jurizare. Autorii primelor 15 texte din acest clasament au fost desemnați câștigători. Aceștia sunt, în ordine alfabetică: Cătălina Bălan, Dan Bucur, George Ciucă, Victor Cobuz, Raluca Filimon, Anna Kalimar, Lucia Lupea, George Mihalache, Georgia Moraru, Anastasia Palii, Calina Parau, Alina Pietrăreanu, Savu Popa, Ioana Săndulescu, Eva D. Sărășan.
În cadrul atelierelor intensive de scriere creatoare, coordonate de scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perța, tinerii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice și să-și dezvolte abilitățile practice și gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă.
În urma atelierelor, toți participanții vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus 2019.
Editura Paralela 45, cu numeroase premii naționale și internaționale obținute, este o garanție a culturii de referință.
Memorialul Ipotești-Centrul Național de Studii Mihai Eminescu constituie un amplu proiect cultural care înglobează atât activitatea muzeală tradițională, cercetarea biografiei și operei eminesciene, cât și manifestări culturale de valoare din diverse domenii ale expresiei artistice.
Parteneri media: Observator cultural, Literomania, O mie de semne.