- This event has passed.
Mogoșoaia: Vă invităm joi, 11 martie, ora 18:00, la o întâlnire cu muzica, istoria și literatura armânilor, prilejuită de concertul „Armâne, fără tine viu…“, al interpretei Diana Bișinicu, precum de prezentarea cărților din colecția „Noima“ a Editurii Cartex.
11 martie, 2021
”Armâne, fără tine viu…“
Muzică, istorie și literatură armânești într-o serată la Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” – eveniment live & online
Vă invităm joi, 11 martie, ora 18:00, la o întâlnire cu muzica, istoria și literatura armânilor, prilejuită de concertul „Armâne, fără tine viu…“, al interpretei Diana Bișinicu, precum de prezentarea cărților din colecția „Noima“ a Editurii Cartex.
Mariana Alcoforado, Pistuliili portugjezi (Scrisorile portugheze) (traducere în limba aromână de Dumitru Piceava); Corneliu Zeana, Ultima ardere pe rug. Sighișoara – Schäßburg; Alexandru Gica, Timpul unei întâlniri. Andrei Scrima și obârșia celui fără de obârșie; Valeriu Papahagi, Relațiile dintre aromâni și dacoromâni în trecut (ediție îngrijită și prefață de Alexandru Gica); Marius Marian Șolea, Profet mut cu manuscris rusesc; Marius Marian Șolea, Pentru tineri, banalități esențiale în șapte mii de semne.
Vor vorbi: Dumitru Piceava, Corneliu Zeana, Alexandru Gica, George Vrana, Lucian Pricop.
Diana Bișinicu va interpreta 7 piese de pe viitorul album „Armâne, fără tine viu…“: Fara noastă; O lăi munte; Cânticu ti zâmani; Tini soari; Gione, mas mi vreai; Cânticu ti Riana; Yina isusea-mi.
Urmăriți evenimentul live, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul YouTube ale Dianei Bișinicu și pe pagina de Facebook a Editurii Cartex! Înregistrările video și audio vor fi disponibile ulterior și pe site-ul edituracartex.ro (secțiunea evenimente).
Colecția „Noima“ este coordonată de Marius Marian Șolea.
Un întreg neam este în comă indusă. Statele din Balcani nu își do¬resc revenirea la viață a armânilor, ci o stingere liniștită, accep¬tată și fără convulsii. Pentru a nu se mai vedea că le-au luat pă¬mânturile pe care și-au făcut țări, acestea simt datoria patriotică de a le lua și existența. Armânii, în loc de un răspuns adaptat, le oferă concursul prin felul în care înțeleg ei astăzi că ar trebui să se apere. Colecția „Noima“ își propune să identifice semne vitale.