- This event has passed.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a obținut acreditarea în domeniul Educația Adulților în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, pentru perioada 2022-2027.
16 februarie, 2022 - 23 februarie, 2022
MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI A OBȚINUT ACREDITAREA ERASMUS+ 2022-2027 ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ADULȚILOR, ÎN CALITATE DE LIDER DE CONSORȚIU
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a obținut acreditarea în domeniul Educația Adulților în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, pentru perioada 2022-2027.
Pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei, rezultatele obținute în cadrul celor trei proiecte Erasmus+ la care a participat până acum au fost remarcabile. Au fost dezvoltate activități și au fost create facilități destinate vizitatorilor cu deficiențe de vedere și de auz; specialiștii muzeului au beneficiat de mobilități și oportunități de formare în străinătate; cea mai mare parte a personalului care interacționează direct cu publicul vizitator a beneficiat de activități de formare specifice.
Astfel, am învățat cu toții să fim mai aproape de vizitatorii noștri și să îi aducem pe aceștia mai aproape de noi. Pentru că noi credem în proiectele create în echipă și suntem conștienți de importanța parteneriatelor, am ales să aplicăm pentru acreditarea Erasmus+ nu pe cont propriu, ci în cadrul unui consorțiu alcătuit din organizații care sunt preocupate de educația adulților și care doresc să își dezvolte competențele în acest domeniu.
Așa se face că avem, pentru următorii ani, patru parteneri minunați, în care avem foarte multă încredere, alături de care vom realiza activități de calitate în beneficiul publicului larg:
Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj;
Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca;
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Baia Mare;
Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea.
Programul dezvoltat împreună cu partenerii noștri va avea în vedere șase obiective prioritare: îmbunătățirea competențelor digitale privind facilitarea activității muzeale; dezvoltarea de competențe specifice domeniului educației muzeale și educației non-formale; creșterea gradului de conștientizare privind rolul și funcțiile muzeului; alfabetizarea digitală pentru seniorii potențial consumatori de cultură din mediile rural și urban; creșterea interesului pentru cultură a persoanelor adulte din mediile rural și urban; dezvoltarea competențelor de management strategic, management de proiecte și parteneriate la nivelul specialiștilor din consorțiu.
Pe parcursul desfășurării programului, împreună cu partenerii noștri, vă vom prezenta informații și detalii referitoare la fiecare dintre etapele acestuia.