Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită sâmbătă, 3 iunie 2023, începând cu ora 17:00, la NOAPTEA PRIVIGHETORILOR 2023.

3 iunie, 2023

Zece ani de magie: Noaptea Privighetorilor revine într-o ediție aniversară

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, vă invită sâmbătă, 3 iunie 2023, începând cu ora 17:00, la NOAPTEA PRIVIGHETORILOR 2023.

Evenimentul este aflat la a 10-a ediție consecutivă la Cluj și va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

„…aleile Parcului Etnografic ne vor fi sălile de clasă, unde vom povesti participanților despre păsările Clujului, rolul și locul lor în viața noastră și în natură. Vom da sfaturi despre cum putem avea balcoane, grădini și orașe prietenoase cu natura, un lucru extrem de important pentru bunăstarea noastră, mai ales ca locuitori ai unuia dintre cele mai dinamice localități din țară, stare care adesea se traduce prin agresiuni asupra spațiilor verzi, atât din interior, cât și de la periferie.”, a spus coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domșa.

Programul va fi următorul:

17:0018:40 tururi ghidate de biologii și colaboratorii SOR (ghidaj în limba română și în limba maghiară)

– 17:00 – 19:00 ateliere pentru cei mici

– 17:00 – 20:00 expoziția dedicată vieții microscopice a păsărilor

– 19:00 – 20:00 recital instrumental susținut de artiștii Bíró Zsuzsa (harpă), Teodora Buia (vioară), Carina Coste (flaut), Sergiu Cebotari (clarinet), Adela Hania Greab (violoncel), Alexandru Lazăr (pian), Emanuel Vots (violă), Sonia Vulturar (vioară), care vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Franz Danzi, Sonia Vulturar, Antonio Vivaldi, Camille Saint-Saëns și Maurice Ravel

Tururile ornitologice, atelierele și concertul sunt gratuite, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

 

***

Despre Societatea Ornitologică Română

Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.

Despre Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii. Instituția a fost găzduită în diverse clădiri din oraș, iar din anul 1957, Muzeului i-a fost atribuit actualul său sediu, clădirea istorică „Reduta” de pe strada Memorandumului nr. 21, care adăpostește și în prezent secția pavilionară a muzeului. O a doua secție a muzeului este cea în aer liber, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat la 1 iunie 1929. Construcțiile expuse în secția în aer liber se numără printre cele mai vechi şi mai valoroase monumente de arhitectură din patrimoniul etnografic al României.

 

Details

Date:
3 iunie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Google Map
View Venue Website