Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează expoziția ”Aspecte din istoria sportului zălăuan”

23 noiembrie, 2023 - 30 noiembrie, 2023

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, organizează expoziția ”Aspecte din istoria sportului zălăuan”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 23 noiembrie 2023, începând cu ora 18,00,  la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău.

În decursul acestui an de sărbătoare și celebrare a istoriei și culturii locale, muzeul a fost gazda unei serii variate de evenimente menite să evidențieze bogăția și diversitatea patrimoniului zălăuan. Programul a cuprins o serie de activități captivante, reflectând diversitatea domeniilor abordate de muzeu. În cadrul expozițiilor foto-documentare, publicul a avut ocazia să descopere povești fascinante despre diferite aspecte ale istoriei locale, condensate în imagini care ilustrează evoluția Zalăului de-a lungul timpului. Aceste expoziții au constituit veritabile călătorii în timp, aducând în prim-plan evenimente semnificative, categorii socio-profesionale și personalități marcante care au contribuit la conturarea identității orașului.

„Zalau 550” a reprezentat nu doar o serie de evenimente, ci și un demers educațional menit să aducă comunitatea mai aproape de istoria și cultura locală.

În contextul acestui an aniversar am dorit să ne continuăm misiunea de actor activ implicat în viața comunității, aducând în atenția zălăuanilor un domeniu în care s-au înregistrat performanțe notabile la nivel internațional și național.  Astfel, expoziția „Aspecte din istoria sportului zălăuan” propune o scurtă incursiune  prin câteva din cele mai importante prestații și performanțe realizate de sportivi ce au activat în plan local, fără a asuma însă o imagine completă asupra tuturor rezultatelor de excepție din acest domeniu. Demersul nostru se dorește a fi mai mult decât o privire retrospectivă (de altfel, extrem de necesară pentru generația tânără), intenția fiind și aceea de a pleda pentru importanța sportului în viața comunității, amintindu-ne mereu de înțelepciunea anticului îndemn mens sana in corpore sano!

De asemenea, expoziția se constituie într-un important  instrument de promovare a spiritului sportiv în rândul tinerilor, precum și o recunoaștere adusă pasiunii, efortului și dedicării sportivilor zălăuani.

Evenimentul este deschis publicului larg și invită iubitorii de sport, pasionații de istorie și cetățenii interesați de istoria sportului zălăuan să participe la vernisajul expoziției.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Details

Start:
23 noiembrie, 2023
End:
30 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeuzalau.ro/istoria-sportului-zalauan/

Organizer

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Str. Unirii nr. 9
Zalău, Sălaj 450042 Romania
+ Google Map
View Venue Website