Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită să vizionați expoziția VR ”Frumusețe și sacralitate în epoca romană”, găzduită de partenerii noștri Zalău Value Centre.

8 martie, 2023 - 29 martie, 2023

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită miercuri, 8 martie 2023, între orele 16,00-20,00, să vizionați expoziția VR ”Frumusețe și sacralitate în epoca romană”, găzduită de partenerii noștri Zalău Value Centre.

Vă invităm la o călătorie în timp prin care ne dorim să celebrăm femeia de ziua ei, punând în valoare piese din colecțiile noastre a căror frumusețe merită să fie descoperită.

În relația cu sacrul în epoca romană, statuetele de bronz sunt reprezentative, iar două dintre cele mai frecvente reprezentări sunt cele ale zeițelor Venus și Minerva. Statuete ale zeiței dragostei s-au descoperit atât în mediul militar, în barăcile castrelor romane de la Buciumi și Porolissum, cât și în mediul civil, în orașul roman de la Porolissum. Spre exemplu, când un soldat nu impresiona o femeie doar prin simplul gest al oferirii unui cadou, fie el scump, cum erau cerceii sau colierele de mărgele din sticlă și pietre semiprețioase, acesta recurgea la ajutorul zeiței. Câte dintre intervențiile Venerei se adevereau, rămâne un mister.

Vă așteptăm în 8 Martie în zona Food Court a centrului comercial Zalău Value Centre.

*Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău este instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj.

Details

Start:
8 martie, 2023
End:
29 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeuzalau.ro/invitatie-expozitie-vr-frumusete-si-sacralitate-in-epoca-romana/

Organizer

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
View Organizer Website

Venue

Zalău Value Centre
Bulevardul Mihai Viteazul 58B,
Zalău, 457105 Romania
+ Google Map