Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași găzduiește, în perioada 1-8 martie 2022, în intervalul orar 15:00-16:00, proiectul educațional intitulat ,,Caleidoscop de primăvară – ipostaze ale eternului feminin”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

1 martie, 2022 - 8 martie, 2022

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași găzduiește, în perioada 1-8 martie 2022, în intervalul orar 15:00-16:00, proiectul educațional intitulat ,,Caleidoscop de primăvară – ipostaze ale eternului feminin”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.
La acest proiect vor participa: Colegiul Național ,,Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Iași, Colegiul de Artă ,,Octav Băncilă” Iași, Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil” Iași, Liceul Teoretic ,,Miron Costin” Iași, Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Iași. Proiectul este coordonat de prof. Luciana Antoci, inspector școlar general, dr. Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași și prof. Elena Larisa Târzianu, inspector școlar pentru activități extrașcolare.
Elevii și profesorii vor surprinde, prin activități educative, diferitele ipostaze ale feminității: mama, iubita, artistul, omul politic, dascălul, omul de știință, scopul fiind acela de a aduce în actualitate valorile culturii național-universale și de a le promova prin raportare la personalități și exemple cu impact modelator de-a lungul evoluției umanității.
Activitățile au debutat în data de 1 martie cu atelierul de creație intitulat ,,Mamei, mărțișoare literar-artistice”, în cadrul căruia elevii Școlii Gimnaziale ,,Ion Creangă” din Iași, coordonați de prof. Ștefania Alexandrescu și prof. Grațiela Prodan, acompaniați la pian, au recitat, au citit și au compus poezii scurte, de tip haiku sau cvintet închinate mamei. Creațiile literare au fost scrise pe verso-ul mărțișoarelor și au fost înmânate participanților la eveniment.
În ziua de 2 martie, elevii clasei a X-a B de la Colegiul de Artă ,,Octav Băncilă” Iași, coordonați de prof. Crenganiș Angela, vor reda prin lumină și culoare ipostaza iubitei, în cadrul unor proiecte comune care vor surprinde, sub egida ,,Parfumul feminin în culoare”, noblețea și nuanțele feminității.
Sub genericul ,,Mai mult decât muze”. Personalități feminine din lumea artei românești, în data de 3 martie, elevii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Iași din clasa a X-a E, coordonați de prof. dr. Claudia Comănescu vor prezenta personalități feminine din lumea artei, făcând referire la perioada de formare, creațiile de referință, premiile obținute de artiste și contextul social în care au performat.
Femeia, văzută în ipostaza omului politic, va intra în atenția elevilor clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic ,,Miron Costin” Iași, care, coordonați de prof. dr. Lucian Podaru și prof. Oana Ionescu vor prezenta personalitățile feminine din politica actuală, atât din țară, cât și din Uniunea Europeană.
În ziua de 7 martie, elevii Colegiului Național ,,Costache Nerguzzi” Iași, coordonați de prof. dr. Camelia Gavrilă și prof. Cristina Mocanu, vor organiza dezbaterea ,,Ipostaze și roluri ale feminității”. Plecând de la propoziția dilematică ,,Societatea oferă sau nu șanse de împlinire și acces egal în carieră”, elevii și profesorii prezenți vor argumenta pozițiile diferite de tipul: roluri tradiționale/ conservatoare ale femeii; stereotipuri prejudecăți, sluții; trăsături de personalitate și semnificații ale rolurilor sociale.
,,Femeia de știință: trecut – prezent – viitor” este denumirea activității pe care o vor susține elevii de la Liceul de Informatică ,,Grigore Moisil” Iași. Alături de prof. Pașcan Maria, elevii vor viziona filmul ,,Româncele care au schimbat lumea – Ștefania Mărăcineanu” și vor susține o dezbatere.
Proiectul își propune, prin suita de activități cuprinse în calendar, să stabilească, într-o manieră inedită, o conexiune între prezent, actualitate și eternul feminin privit din perspectiva unor ipostaze consacrate în timp, contribuind indirect la consolidarea sentimentului de recunoștință pentru efortul artistic, academic, politic, asociat cu imagini marcante din istoria umanității.

Detalii

Începe:
1 martie, 2022
Se termină:
8 martie, 2022
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul Municipal Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare