Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Academia Română, vă invită vineri, 31 martie 2023, ora 17.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției Nichita Stănescu – 90.

31 martie, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Academia Română, vă invită vineri, 31 martie 2023, ora 17.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției Nichita Stănescu – 90.

Evenimentul marchează 90 de ani de la nașterea poetului și va avea loc în prezența invitaților Mircia Dumitrescu, Rodica Frățilă și Nicu Alifantis.

Cu această ocazie va avea loc lansarea albumului (carte și CD) Nichita 90 Annversary Collection, iar de la ora 18.00 un micro-recital din lirica lui Nichita Stănescu, susținut de Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Nicu Alifantis.

Născut în 31 martie 1933, Nichita Stănescu este considerat, atât de critica literară, cât şi de publicul larg, drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuşi o numea „dumnezeiesc de frumoasă”. Laureat al Premiului Herder şi nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură (1980), Nichita Stănescu este, conform opiniei criticilor literari Alexandru Condeescu şi Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabile, făcând parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici şi poetici. „Nichita era un soi de mic bastion al credinţei în literatură şi în valoare”, afirma poetul Florin Iaru, care l-a cunoscut îndeaproape. A fost ales post-mortem membru al Academiei Române.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 22 martie – 04 aprilie 2023, la sediul din Calea Griviței 64-66, de marți până sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00.

Evenimentele fac parte din proiectul „Nichita Stănescu, Azi”.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Details

Date:
31 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://mnlr.ro/nichita-stanescu-90/

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website