Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național Cotroceni organizează marți, 25 februarie 2020, ora 19.00, conferința „București, oraș european”

25 februarie, 2020

Muzeul Național Cotroceni organizează marți, 25 februarie 2020, ora 19.00, conferința „București, oraș european”, în cadrul programului „Conversații la muzeu”. Conferința va explora modul în care particularitățile Bucureștiului pot sta la baza dezvoltării unui oraș smart. Influențat de diferite aspecte culturale, istorice și politice, Bucureștiul este un oraș aflat într-un continuu proces de schimbare, în care clădiri din epoca „La Belle Époque” stau alături de blocuri din era comunistă și de noi ansambluri rezidențiale. Contrastele, pe care este construită identitatea orașului, sunt sursa punctelor tari, dar și a slăbiciunilor Bucureștiului.

Conferința, moderată de Matei Martin, îi va reuni pe Bogdan Suditu, Teodor Frolu și Edmond Niculușcă.

✍🏻
Înscrierea la eveniment se face până joi, 20 februarie 2020, ora 10.00, la adresa evenimente@muzeulcotroceni.ro. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

📖
Bogdan SUDITU este conferențiar universitar la Facultatea de Geografie a Universității din București și partener în cadrul MKBT: Make Better, având ca domenii de interes profesional politicile de locuire, guvernanţa teritorială, urbanismul şi amenajarea teritoriului, disparitățile socio-teritoriale, patrimoniul, Bucureștiul etc. Este titular al cursurilor: Analiză și planificare urbană; Politici de locuire și gestiunea zonelor rezidențiale; Politici și strategii de dezvoltare urbană și rurală; Geografie Socială; Geografia Bucureștiului (la Universitatea din București, Facultatea de Geografie); Introducere în dreptul urbanismului și planificării teritoriale (master Dreptul urbanismului și al planificării teritoriale – Universitatea din București / Facultatea de Drept și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti / Facultatea de Urbanism). A fost coordonator al structurilor de specialitate privind locuirea, planificarea urbană și teritorială în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (2006-2013). Doctorat în cotutela dintre Universitatea din București și Universitatea din Angers -Franța (2006) și diplomat al Ecole Nationale d’Administration – ENA (Strasbourg-Franța, 2010). Coordonator al proiectului de elaborare a Strategiei Naționale de protejare a monumentelor istorice (Ministerul Culturii & Institutul Național al Patrimoniului, 2019-2021). A publicat articole și cărți referitoare la politicile de locuire și locuirea socială, mobilitățile rezidențiale urbane și periurbane din București, expansiunea urbană necontrolată, așezările informale etc, printre care “Bucureștiul în locuințe și locuitori de la începuturi până mai ieri (1459-1989) ” (2016) și “Mobilități și strategii rezidențiale urbane și periurbane. Studiu de caz – București” (2011). Declarat Profesorul Anului 2017 al Universității din București.

📖
Arhitect de profesie, Teodor FROLU este antreprenor în industriile creative (comunicare, multimedia, arhitectură, design și regenerare urbană), vicepreședinte al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 și co-managing partener al agenției DC Communication, companie lider în domeniul comunicării pe piața din România.
Teodor îmbină utilizarea smart a spațiilor arhitecturale cu paradigmele comunicării, creând proiecte culturale și educaționale inovatoare, colaborative și care răspund contextelor istorice și nevoii de conservare a memoriei culturale.
Are o vastă experiență în conceperea și derularea proiectelor de dezvoltare locală, realizând multiple platforme și proiecte urbane participative: www.theark.ro, www.dambovitasmart.ro, traditiicreative.ro, www.rowmania.ro etc.

📖
Edmond NICULUȘCĂ a fondat în urmă cu 10 ani ARCEN, al cărui director general este în prezent; a studiat teologia și științele politice, coordonează o serie de proiecte dedicate salvării memoriei Bucureștiului și protecției patrimoniului construit, iar în anul 2018 a inițiat proiectul District 40, un proiect cultural-comunitar prin care zona istorică Icoanei din București se reactivează. În cadrul District 40, Edmond coordonează proiectul Antiseismic District, primul proiect din România pentru pregătirea la cutremur și reducerea vulnerabilității seismice a unei comunitați urbane din interiorul unui cartier expus riscului seismic.

Details

Date:
25 februarie, 2020
Event Category:

Organizer

Muzeul Național Cotroceni – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București, București 060116 Romania
+ Google Map
View Venue Website