- This event has passed.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea organizează o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, având tema 24 ianuarie din perspectiva mea istorică, care este destinat tinerilor de gimnaziu și liceu.
15 ianuarie - 10 februarie
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, având tema 24 ianuarie din perspectiva mea istorică, care este destinat tinerilor de gimnaziu și liceu.
Lucrările trebuie să conțină maxim două pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri și aliniere Justified) și ar trebui să înceapă cu aceste cuvinte: “Oare mai știm cine ești tu, Alexandru Ioan Cuza?”. La finalul lor tinerii sunt rugați să își scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea, respectiv județul de unde provin.
Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2024.
Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți și o vizită gratuită la întreg complexul muzeal al Țării Crișurilor. Se vor acorda, de asemenea, două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor.
Premiile constau în cărți, vizite la muzeul nostru, iar pentru ciclul liceal se vor acorda și vizite la Universitatea din Oradea, unde vor fi întâmpinați de conducerea Universității, cât și de profesorii Facultății de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, în cazul în care sunt aleși câștigători cei din împrejurimi, iar cei din țară și străinătate vor fi primiți pe platforma Zoom, la o dată anunțată.
Rezultatele pentru fiecare secțiune vor fi anunțate pe pagina de Facebook a instituției.
Prin acest concurs dorim să încurajăm gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilor în vederea întocmirii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificația datei de 24 ianuarie 1859.
Persoană de contact: Lavinia Ungureanu, muzeograf secția Muzee Memoriale, Grupuri Sociale, Istorie a Minorităților (tel. 0742.054.686), luni-vineri, între orele 9.00-18.00.