Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oradea: expoziția foto-speologică Ecou de lumină, aparținînd lui Cristian Tzecu și Cosmin Nistor.

3 februarie, 2023 - 7 martie, 2023

🕧 Astăzi, 3 februarie 2023, ora 17.30
📍 Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A)
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, alături de Speleo Team Timișoara și Asociația De Partea Ta, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, CEL – Centrul de ID/FR și e-Learning, Asociația Espeleofoto din Spania și cu susținerea Decathlon organizează vernisajul expoziției foto-speologice Ecou de lumină, aparținînd lui Cristian Tzecu și Cosmin Nistor. Evenimentul va avea loc vineri, 3 februarie 2023, ora 17.30, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).
Expoziția este formată din trei părți – cea mai recentă cuprinde fotografii realizate în cadrul turei speologice ”Spéléo Photo Meeting” întreprinse în primăvara lui 2022 în sudul Franței (Occitania), iar celelalte două ilustrează o tură foto similară din Spania, respectiv peșteri de vis din România. Imaginile au fost realizate de către artiștii fotografi speologi timișoreni Cristian Tzecu și Cosmin Nistor (asistați de Helmut Szeibert și Iulian Neagu). Publicul de la vernisaj va putea viziona, folosind ochelari VR (realitate virtuală), câteva filme speologice realizate de colegii spanioli de la espeleofoto.com.
Cristian Tzecu și Cosmin Nistor sunt printre puținii speologi artiști fotografi care lucrează în echipă, formați la școala de fotografie subterană a lui Cristian Lascu. Pentru realizarea fotografiilor din Franța au fost vizitate cinci peșteri din zona defileului râului Tarn: Peștera Clujade, cu pereții galeriilor foarte adânc modelați de un râu subteran, Avenul Barelle, cu câteva verticale de peste 40 metri, Peștera Castelbouc 4, pe al cărei tavan au rămas imprimate urme de pași de dinozaur, și apropiata sa, peștera Castelbouc 1, cu verticale adânci și râu subteran. Cea mai dificilă fotografic a fost Peștera Malaval, cu formațiuni cristaline ”macro” unice în lume, mai subțiri de câțiva milimetri.
Expoziția va rămîne pe simezele muzeului nostru pînă în 7 martie a.c.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Începe:
3 februarie, 2023
Se termină:
7 martie, 2023
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=635229241942141&set=a.387942960004105

Organizator

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare