Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Reșița: expoziția „Ștampile tegulare romane din colecțiile Muzeului Național al Banatului”

15 ianuarie, 2018 - 26 februarie, 2018

Muzeul Banatului Montan Reșița, în colaborare cu Muzeul Național al Banatului din Timișoara, organizează expoziția „Ștampile tegulare romane din colecțiile Muzeului Național al Banatului”.. Vernisajul evenimentului va avea loc de Ziua Culturii Naționale, luni, 15 ianuarie 2018, la ora 11.00, la sediul instituției din Bulevardul Republicii nr. 10.

Conform precizărilor organizatorilor: „Evenimentul este închinat memoriei împăratului Traian, anul trecut împlinindu-se 1900 de ani de la ridicarea sa în rândul zeilor”.

„Colecția de cărămizi romane ștampilate a Muzeului Național al Banatului din Timișoara este una dintre cele mai reprezentative la nivelul Banatului și cuprinde peste 250 de piese întregi și fragmentare din cele mai importante situri arheologice de epocă romană imperială (secolele II-III p.Chr.). Ea s-a format în timp prin acumularea de material tegular roman adunat din cercetări proprii, îndeosebi de la Jupa (Tibiscum), Berzovia (Berzobis), Orșova (Dierna), Pojejena sau din donații mai vechi, cele mai spectaculoase prin ineditul și importanța lor istorică fiind cele provenite de la Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, Cenad și Sânnicolau Mare. Prin acest eveniment dorim să marcăm cei 1900 de ani care s-au scurs de la apoteoza împăratului Traianus, cel care a realizat cucerirea regatului lui Decebal și a integrat teritoriul Banatului la civilizația romană. Vor fi prezentate în cadrul expoziției cele mai interesante piese cu explicațiile științifice de rigoare”, a precizat dr. în istorie Livia Magina, purtător de cuvânt al Muzeului Banatului Montan din Reşiţa..

Expoziția va putea fi vizitată până în 26 februarie 2018.

 

Details

Start:
15 ianuarie, 2018
End:
26 februarie, 2018
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Google Map
View Venue Website