Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Satu Mare: expoziția “Muzeul în Era Digitală”. Expoziția are ca obiect prezentarea noilor tehnici de expunere ce urmează a fi utilizate în expoziția permanentă care va fi realizată începând cu anul 2023 în cadrul Proiectului EASYDOOR.

14 January - 21 January

Muzeul Județean Satu Mare vă invită în data de 14.01.2022, ora 11 (Expoziția Temporară a Muzeului, str. V. Lucaciu, nr. 21) la Vernisajul expoziției “Muzeul în Era Digitală”. Expoziția are ca obiect prezentarea noilor tehnici de expunere ce urmează a fi utilizate în expoziția permanentă care va fi realizată începând cu anul 2023 în cadrul Proiectului EASYDOOR.
Vernisajul va fi urmat de Dezbaterea publică “Patrimoniul cultural în Era Digitală”. În cadrul dezbaterii vor fi prezentate mijloace digitale moderne și modalități noi de prezentare a patrimoniului în cadrul unor expoziții muzeale din nord-vestul României, expoziții recent realizate sau expoziții aflate în fază de proiect.
Expoziția și dezbaterea publică, acțiuni înscrise temei patrimoniului cultural, sunt evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale. Rolul manifestărilor culturale organizate de muzeele din nord-vestul României este acela ca printr-o acțiune conjugată să atragă atenția asupra unor noi direcții de conlucrare cu autoritățile, cu vectorii culturali regionali și cu veritabilii consumatori de cultură. Odată cu identificarea așteptărilor din spațiul public și în zona instituțiilor colaboratoare din domeniul valorificării patrimoniului cultural și turistic, se va realiza un schimb de experiență profesională și vor fi oferite soluții pentru ca lumea materială a patrimoniului din muzee (o lume a generațiilor trecute) să fie corelată cu lumea imaterială cibernetică (un spațiu virtual “colonizat” de noile generații)
A Szatmár Megyei Múzeum szeretettel meghívja Önt a “Múzeum a digitális korban” című kiállítás megnyitójára, melyre 2022. január 14-én, 11 órától fog sor kerülni a múzeum székhelyén, a V. Lucaciu utca 21. szám alatt. A kiállítás célja, hogy bemutassa azokat az új kiállítási technikákat, amelyek 2023-tól az Easydoor projekt keretén belül létrehozandó állandó kiállításon lesznek alkalmazva.
A megnyitót a “Kulturális örökség a digitális korban” című nyilvános vita követi. A vita a modern digitális eszközöket és az örökség bemutatásának új módozatait ismerteti az Északnyugat-romániai múzeumi kiállításokban, valamint a közelmúltban megvalósult vagy még a tervezési fázisban lévő kiállításokban.
A kiállítás és a nyilvános vita a Nemzeti Kultúra Napja alkalmából szervezett események témakörébe tartozó program része. Az Északnyugat-romániai múzeumok által szervezett kulturális rendezvények szerepe abban nyilvánul meg, hogy felhívják a figyelmet a hatóságokkal, a regionális kulturális szereplőkkel és a kultúra valódi fogyasztóival való együttműködés új módozataira. A kulturális és turisztikai örökség terén a nyilvánosság és az együttműködő intézmények közötti elvárások tesztelésével szakmai tapasztalatcserére kerül sor, valamint alternatívákat vetnek föl annak érdekében, hogy a múzeumi örökség (az elmúlt generációk világa) összekapcsolható legyen az új generációk által egyre inkább előnyben részesített virtuális térrel.

Details

Start:
14 January
End:
21 January
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Județean Satu Mare
Phone:
0261.737.526
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Satu Mare
Bd. Dr. Vasile Lucaciu nr. 21
Satu Mare, Satu Mare 440031 Romania
+ Google Map
Phone:
0261.737.526
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.