- This event has passed.
Sf. Gheorghe: Noi expoziții la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni
25 ianuarie, 2010 - 19 februarie, 2010
“Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România” sunt două expoziţii fotodocumentare care vor fi deschise luni, 25 ianuarie 2010, ora 18.00, la sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.
Organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Muzeul Judeţean Braşov, expoziţiile reunesc o serie de imagini , hărţi, fotografii reprezentative pentru Parcul Natural Porţile de Fier şi pentru oraşele dunărene de pe teritoriul ţării noastre.
Parcul Natural Porţile de Fier se găseşte în sud-vestul României şi urmăreşte cursul Dunării pe o lungime de apoximativ 140 km. Pe teritoriul său , ce are o suprafaţă de 115655 hectare , se găsesc 18 rezervaţii ştiinţifice cu protecţie integrală.
Această zonă este cea mai importantă zonă a României din perspectiva geologică , cu trăsături unice din punct de vedere morfologic , paleontologic şi structural.
Din punct de vedere istoric , acest teritoriu este foarte interesant. Cercetările arheologice au dus la descoperirea celei mai vechi aşezări umane stabile din Europa ( cu o vechime de circa 9000 ani).
Datorită diversităţii biologice, , complexităţii geologice , varietăţii de peisaj , precum şi a vestigiilor culturale , Parcul Natural Porţile de Fier reprezintă un patrimoniu ştiinţific şi peisagistic de o importanţă internaţională.
Expoziţia “ Oraşe dunărene din România” cuprinde documente şi fotografii ce reflectă aproape un secol şi jumătate de istorie, viaţă culturală, politică, aspecte sociale şi chiar mondene, din traiul atât de viu şi pitoresc al oraşelor de pe malurile Dunării .
În completarea expoziţiei, muzeul oferă grupurilor organizate posibilitatea vizionării unor documentare interesante despre parcul natural .
Expoziţiile “Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România” vor rămâne deschise la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni până pe data de 19 februarie 2010 şi vor putea fi vizitate de marţi până sâmbătă, de la ora 9:00 la 17:00, duminică 9:00 – 15:00, preţul biletului de intrare fiind de 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru elevi.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice, Marketing şi Pedagogie Muzeală al MNCR (muzeograf Deák Andrea, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com şi Cristina Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro.
Parteneri media: Observatorul de Covasna, Cuvântul Nou.
Cu deosebit respect,
Cristina Felea
Muzeograf
Departamentul PR, Marketing şi Pedagogie Muzeală
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni