Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Târgul de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”, ediţia a III-a

20 iunie @ 22:13 EET

În zilele de 9 şi 10 august 2014, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de Ţară, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”. Evenimentul este organizat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului” şi Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”.

Producătorii din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Maramureş, Harghita, Hunedoara, Sălaj, Sibiu şi Teleorman) vor oferi cumpărătorilor bucate proaspete, gustoase şi sănătoase, atent selecţionate: produse din carne de porc rasa mangaliţa, plăcinte, sucuri de mere eco şi silvoiţă (dulceaţă de prune) din Maramureş, cârnaţi virşli condimentaţi (Hunedoara), brânză telemea (Sibiu), pâine de Pecica şi plăcinte de Turnu (Arad), produse lactate (Alba), pâine la ţăst (Teleorman), kurtos-colac (Harghita) şi pălincă de Sălaj.

De asemenea, producătorii din Alba vor realiza demonstraţii practice de preparare a balmoşului (caș dulce de oaie fiert în lapte sau în unt cu puțin mălai), cei din Maramureş vor pregăti în faţa vizitatorilor tocăniţă din carne de porc din rasa mangaliţa la ceaun, sucuri de mere eco şi silvoiţă (dulceaţă de prune), iar cei din Sălaj vor distila pălincă.

Formaţii de muzică şi dansuri populare din Hunedoara şi Maramureş vor anima atmosfera la Târgul de Ţară, invitând publicul „să înveţe să consume româneşte”, după expresia domnului Gheorghe Budrală, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului”.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Details

Date:
20 iunie, 2024
Time:
22:13 EET
Event Category:
Event Tags: