Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Slatina: Muzeul Județean Olt invită publicul miercuri, 22 martie 2023, ora 17,00, la Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri“

22 martie

AROME, FUMURI ȘI PARFUMURI
Prelegere și Expoziție olfactivă
Muzeul Județean Olt invită publicul miercuri, 22 martie 2023, ora 17,00, la Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri“, ce vor avea loc la sediul de pe strada Ana Ipătescu, nr. 1.
Temă seducătoare de reflecție, ce a însoțit lumea de la începutul timpurilor, simțul olfactiv a fost o sursă inepuizabilă de inspirație pentru oameni. De la tăblițele cuneiforme și papirusurile egiptene, de la scrierile vedice și cele biblice până la tratatele de filosofie, de sociologie, antropologie și până la efuziunile lirice și cercetările istorice ori ale neuroștiințelor contemporane, odoratul este „parte din lectura pe care o dăm lumilor în care viețuim”.
Oamenii s-au desfătat dintotdeauna cu substanțe aromatice, le-au jertfit ca ofrandă divinității, le-au oferit oaspeților, le-au folosit pentru parfumarea templelor, a caselor, a trupurilor. Dacă vreți să aflați de ce s-au străduit ei, în toate timpurile și în toate locurile, să își folosească și să își răsfețe simțul mirosului, ori cum s-a ajuns, de la rășinile odorante din zorii omenirii, la parfumul înmiresmat de astăzi, vă invităm să aruncăm împreună o scurtă privire la călătoria epopeică a aromelor de la fumuri până la parfumuri, în speranța resuscitării interesului nostru pentru acest patrimoniu invizibil al umanității.
Denissa Guțică-Florescu,
muzeograf, Secția de Istorie și Artă a Muzeului Județean Olt

Detalii

Dată:
22 martie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=593069926194914&set=a.460967606071814

Organizator

Muzeul Județean Olt – Slatina
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare