Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Slatina: Muzeul Județean Olt invită publicul miercuri, 22 martie 2023, ora 17,00, la Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri“

22 martie, 2023

AROME, FUMURI ȘI PARFUMURI
Prelegere și Expoziție olfactivă
Muzeul Județean Olt invită publicul miercuri, 22 martie 2023, ora 17,00, la Prelegerea și Expoziția olfactivă „Arome, fumuri și parfumuri“, ce vor avea loc la sediul de pe strada Ana Ipătescu, nr. 1.
Temă seducătoare de reflecție, ce a însoțit lumea de la începutul timpurilor, simțul olfactiv a fost o sursă inepuizabilă de inspirație pentru oameni. De la tăblițele cuneiforme și papirusurile egiptene, de la scrierile vedice și cele biblice până la tratatele de filosofie, de sociologie, antropologie și până la efuziunile lirice și cercetările istorice ori ale neuroștiințelor contemporane, odoratul este „parte din lectura pe care o dăm lumilor în care viețuim”.
Oamenii s-au desfătat dintotdeauna cu substanțe aromatice, le-au jertfit ca ofrandă divinității, le-au oferit oaspeților, le-au folosit pentru parfumarea templelor, a caselor, a trupurilor. Dacă vreți să aflați de ce s-au străduit ei, în toate timpurile și în toate locurile, să își folosească și să își răsfețe simțul mirosului, ori cum s-a ajuns, de la rășinile odorante din zorii omenirii, la parfumul înmiresmat de astăzi, vă invităm să aruncăm împreună o scurtă privire la călătoria epopeică a aromelor de la fumuri până la parfumuri, în speranța resuscitării interesului nostru pentru acest patrimoniu invizibil al umanității.
Denissa Guțică-Florescu,
muzeograf, Secția de Istorie și Artă a Muzeului Județean Olt

Details

Date:
22 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=593069926194914&set=a.460967606071814

Organizer

Muzeul Județean Olt – Slatina
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Google Map
View Venue Website