Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Slobozia: expoziţia “Floră şi faună din Câmpia Română”

25 octombrie, 2017 @ 08:00 - 10 decembrie, 2017 @ 17:00 EEST

La Muzeul Naţional al Agriculturii s-a deschis, miercuri, 25 octombrie 2017, expoziţia “Floră şi faună din Câmpia Română”, organizată în colaborare cu Institutul de Cercetări Ecomuzeale „Gavrilă Simion” Tulcea şi Muzeul Brăilei „Carol I”, în prezenţa prefectului judeţului Ialomiţa, domnul Gigi Petre, a unor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi a unui numeros public.

Scopul expoziţiei „Floră şi faună din Câmpia Română” este acela de a deschide un nou orizont de cunoaştere şi înţelegere a naturii, a ecosistemelor întâlnite atât în zonele de stepă, cât şi în luncile Dunării şi Ialomiţei, precum şi în jurul lacurilor din Câmpia Bărăganului, dar şi acela de a motiva publicul vizitator să redescopere natura în complexitatea ei. Ca structură expozițională, s-a optat pentru o aranjare modulară pe ecosisteme, care să funcționeze asemenea unor chei de decodare, fără o artificializare pregnantă, orientarea fiind către natural.

Ecosistemul de pădure cuprinde formațiuni vegetale complexe, în care se dezvoltă regnul animal, iar ecosistemul de câmpie face trecerea de la silvostepă la stepă, unde vegetația este pregnant erbacee, cu puține specii de arbuști. În raport cu dezvoltarea vegetației și condițiile climatice, modulul expozițional prezintă o faună specifică, mărginită la posibilitățile de expunere și spațiul destinat acestui modul. Ecosistemul de baltă se distinge prin diversitatea speciilor de păsări. Modulul pune în evidență, alături de păsări, luciul apei, cu vegetația specifică.

În expoziția ”Floră și faună din Câmpia Română” sunt prezente cele mai importante specii de păsări și animale sălbatice din această zonă. Rolul pedagogic și mesajul ecologic orientează publicul vizitator spre înţelegerea relațiilor corecte om-natură, constituind o invitație deschisă pentru orice vârstă.

Details

Start:
25 octombrie, 2017 @ 08:00 EEST
End:
10 decembrie, 2017 @ 17:00 EEST
Event Category:

Organizers

Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Muzeul Brăilei „Carol I”

Venue

Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia
B-dul Matei Basarab nr. 10
Slobozia, Ialomița 920031 Romania
+ Google Map
View Venue Website