- This event has passed.
Suceava: VERDE COMESTIBIL, o nouă temă de educație muzeală, în luna octombrie, la Muzeul de Științele Naturii, 19 – 21 octombrie 2022,
19 octombrie, 2022 - 21 octombrie, 2022
VERDE COMESTIBIL, o nouă temă de educație muzeală, în luna octombrie, la Muzeul de Științele Naturii!
În perioada 19 – 21 octombrie 2022, specialiștii Muzeului Național al Bucovinei, din cadrul Muzeului de Științele Naturii, propun elevilor din școlile primare și gimnaziale, o altfel de oră de școală – la muzeu, cu o temă inedită, atractivă.
Vă vom prezenta plante comestibile lemnoase, arbustive și ierboase spontane (sălbatice) herborizate, care habitează în pădurile și câmpiile Bucovinei. Aceste specii vegetale au fost colectate în timpul cercetărilor anuale de teren.
În cadrul lecției de muzeu vor fi prezentate date generale despre: răspândirea geografică a speciilor vegetale, modul și timpul corect de recoltare sau culegere al plantelor comestibile, prezentarea celor mai importante metode de întrebuințare (din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre) a plantelor spontane în alimentația umană cotidiană.
Vom afla cum întrebuințează populația umană organele vegetative (frunze, rădăcini, tulpini) și cele reproducătoare (flori, fructe, semințe) ale plantele comestibile sălbatice atât sub formă lichidă (siropuri, ceaiuri, tincturi, infuzii, cataplasme) cât și sub formă solidă ( zdrobită, macerată, tăiată, prăfoasă).
În cadrul proiectului de educație muzeală vom descrie diverse specii: hreanul, ștevia, loboda, untișorul, năsturelul, bumbișorii, alunul, măceșul, socul, păducelul, pinul, castanul comestibil, măcrișul mărunt, măcrișul iepurelui, osul iepurelui, orz, orzoaică, mei, sorg, hrișcă, secară, bame, măzăroi și fasolită, ceapă și usturoi sălbatic, ferigă și brusture dulce, podbal.
Despre surprizele pregătite, nu vă putem povesti! Așa că, vă așteptăm să vă înscrieți telefonic la 0751571857 (responsabil de proiect) sau la 0230213775 (Muzeul de Științele Naturii ).
Vă așteptăm cu drag !