
- Acest eveniment a trecut.
Târgu Mureș: Șezătoare armenească la Joia Muzeală #19 14 iulie 2022, ora 17:00
14 iulie, 2022




Organizator: Slow Food Târgu Mureș
Parteneri: Muzeul Județean Mureș și Villa Vinèa
Parteneri: Muzeul Județean Mureș și Villa Vinèa

Intrarea la eveniment se face pe bază de rezervare prealabilă și bilet de vizitare a muzeului.

Suntem deja la a doua întâlnire cu membrii comunității armeano-maghiare în muzeu și de data aceasta vă invităm să gătim împreună – ca într-o familie.
Vom pregăti urechiușe din paste pentru rețeta de supă armenească #aganj_abur (supă cu urechiușe) cu #hurut, sub îndrumarea doamnei Éva Kántor, membră a comunității armeano-maghiare din Târgu Mureș, originară dintr-o familie de armeni stabilită în Gherla. La finalul șezătorii, fiecare participant va primi rețeta de supă tipărită și un borcănaș cu hurut – condiment tradițional armenesc, pentru a putea pregăti acasă o supă pentru 3-4 persoane.
Vom pregăti urechiușe din paste pentru rețeta de supă armenească #aganj_abur (supă cu urechiușe) cu #hurut, sub îndrumarea doamnei Éva Kántor, membră a comunității armeano-maghiare din Târgu Mureș, originară dintr-o familie de armeni stabilită în Gherla. La finalul șezătorii, fiecare participant va primi rețeta de supă tipărită și un borcănaș cu hurut – condiment tradițional armenesc, pentru a putea pregăti acasă o supă pentru 3-4 persoane.
În plus, vă veți putea bucura și de o degustare frugală – biscuiți ecologici din cereale integrale, 3 specialități de miere cremă ecologică, brânză artizanală, iar la final vom degusta Argilla de la Villa Vinèa, vinul care-l reprezintă cel mai bine pe producătorul transilvănean de pe Târnava Mică.
Vă așteptăm cu drag!



Szervező: Slow Food Marosvásárhely
Partnerek: Maros Megyei Múzeum, Villa Vinèa
Partnerek: Maros Megyei Múzeum, Villa Vinèa

Az eseményen való részvétel a múzeum látogatásához szükséges jegyek megváltásával lehetséges

Már a második alkalommal találkozunk az örmény-magyar közösség tagjaival a múzeumban, ezennel egy közös főzésre hívjuk önöket.
Kántor Éva irányításával #hurut-al ízesített #ángádzsáborleves-hez készítünk fültésztát. Kántor Éva Szamosújváron letelepedett örmény család leszármazottja, a marosvásárhelyi örmény-magyar közösség tagja. A kaláka végén a résztvevőket egy üveg huruttal és a leves receptjével ajándékozzuk meg, hogy otthon is elkészíthessék 3-4 személy számára a hagyományos ángádzsáborlevest.
Kántor Éva irányításával #hurut-al ízesített #ángádzsáborleves-hez készítünk fültésztát. Kántor Éva Szamosújváron letelepedett örmény család leszármazottja, a marosvásárhelyi örmény-magyar közösség tagja. A kaláka végén a résztvevőket egy üveg huruttal és a leves receptjével ajándékozzuk meg, hogy otthon is elkészíthessék 3-4 személy számára a hagyományos ángádzsáborlevest.
A kaláka alatt teljes kiőrlésű kekszet, 3 féle krémmézet, kézműves sajtot, majd a Kis-Küküllő menti Villa Vinèa pincészet különleges Argilla borát is megkóstolhatják.
Várjuk szeretettel!