Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: Coșmarul, lucrarea Lunii Aprilie la Muzeul de Artă

15 iunie @ 19:44 EEST

Lucrarea lunii aprilie

Lucrarea Lunii Aprilie la Muzeul de Artă


Pe parcursul lunii aprilie, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa nr. 2, publicul poate viziona lucrarea lui Ștefan Iacobescu, Coșmarul, aparținând Colecției de pictură modernă și contemporană.

Ștefan Iacobescu (1937 – 2001) a fost un grafician și gravor român al secolului al XX-lea, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În timpul vieții a deschis puține expoziții personale, dar a participat la concursuri și manifestări internaționale în domeniul artelor grafice. A fost o prezență discretă, dar remarcabilă în zona gravurii românești, fiind caracterizat de o profundă modestie. S-a numărat printre cei care au sprijinit existența Atelierului de Gravură, locul care a stimulat importante realizări în perioada anilor ’70 în domeniul gravurii. Printre temele sale predilecte, se regăsesc: istoria, tradițiile și obiceiurile populare românești (vezi „Călușari” și „Ursite”, secțiunea „Litografii color”), scenele cotidiene, artistul realizând un întreg grupaj cu subiectul „ferestre”. A predat în învățământul mediu, ca profesor de desen.

Pe lângă expoziții personale, artistul a participat cu lucrări la expoziții de artă contemporană românească și expoziții de desen și gravură, atât în țară cât și în străinătate, lucrări care au primit aprecierea criticilor și publicului.

Este prezent cu lucrări în muzee: Muzeul Național de Artă al României (București), Muzeul de Artă Vizuală (Galați) și Muzeul de Artă (Tulcea) și în colecții particulare din Belgia, Canada, China, Danemarca, Grecia, Italia, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Franța, Elveția, Japonia, SUA, Germania, India sau Malaezia.

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

relatiipublice@icemtl.ro

Details

Date:
15 iunie, 2024
Time:
19:44 EEST
Event Category:
Event Tags:
,