Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: expoziție itinerantă BRÂNCUȘI – EX LIBRIS 2016, 13 – 20 mai 2016

19 aprilie @ 14:35 EEST

eX LIBRIS

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să vizionați

BRÂNCUȘI – EX LIBRIS 2016

la Casa Avramide

În perioada 13 – 20 mai 2016, la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 publicul poate viziona o impresionantă expoziție itinerantă denumită BRÂNCUȘI – EX LIBRIS 2016.

 

Expoziția reunește opere de artă la care au contribuit peste 100 de sculptori, pictori și gravori contemporani români, precum și masteranzi ai Facultăților de Arte din România.

Parte integrantă a unui proiect de anvergură inițiat de conf. univ. dr. Florin Stoiciu de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, proiect al cărui obiectiv este aducerea în prim plan a operei și vieții sculptorului român CONSTANTIN BRÂNCUȘI cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea acestuia, expoziția va fi deschisă publicului în muzee din România, Tulcea, Serbia, Bulgaria, Polonia și Franța.

Despre neobișnuitul mod de prezentare al lucrărilor, inițiatorul proiectului spune:

„Este o expunere atipică pe care am conceput-o împreună cu academicianul Mircia Dumitrescu. Am spus să prezentăm lucrările pe jos, fiindcă așa îi vom pune pe vizitatori să se aplece și chiar să îngenuncheze în fața unor lucrări de artă care-l comemorează pe Brâncuși”.

Sursa: http://radioconstanta.ro/2016/05/13/audio-primele-gravuri-ex-libris-constantin-brancusi-2016-au-fost-premiate/ , http://www.agerpres.ro/romania-colorata/2016/05/13/iubitorii-artei-invitati-sa-ingenuncheze-in-memoria-lui-brancusi-20-13-39

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

relatiipublice@icemtl.ro

www.icemtl.ro , www.cjtulcea.ro , www.noviodunum.ro , www.muzee.org , www.regiocult.ro , http://proiecteuropolis.wordpress.com/ , http://archeologie-danube.hypotheses.org/

Details

Date:
19 aprilie, 2024
Time:
14:35 EEST
Event Category:
Event Tags:
,