Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vaslui: expoziția personală de pictură „AnoTimpul lor”, realizată de artistul Dorin Apreutesei.

1 martie, 2023 - 31 martie, 2023

ℹ️Expoziția personală de pictură „AnoTimpul lor”
📅Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliul Județean Vaslui, vă invită miercuri, 1 martie 2023, ora 13:00, în Sala „Arta” a instituției, la vernisajul expoziției personale de pictură „AnoTimpul lor”, realizată de artistul Dorin Apreutesei.
🖼️Lucrările lui Dorin APREUTESEI oferă o poveste ce reflectă viziunea artistului asupra lumii, modul în care vede natura și viața în genere. Astfel, imaginile imortalizate în ulei pe pânză sunt interpretări, trăiri și expresii plastice propuse de autor ca argumente ale profunzimii stărilor interioare ce urmăresc renașterea naturii, speranța, armonia și optimismul.
🎨Dorin APREUTESEI este născut la Vaslui unde a învățat primele lecții de pictură la Casa Pionierilor din Vaslui cu doamna profesoară Elena Pânzaru. A urmat Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iași, dar după terminarea liceului s-a orientat către o carieră militară. Nu a renunțat la pictură și a urmat între anii 1985 – 1988 cursurile Școlii de Artă din București, secția Pictură, la clasa profesorului George-Paul Mihail și Facultatea de Arte Plastice a Universității Naționale de Arte (UNARTE), clasa prof. dr. Petru Lucaci, între 2019 – 2022, susținând licența cu seria de lucrări „Spira Mirabilis”.
➡️În prezent, ofițer în rezervă, Dorin Apreutesei dedică timp picturii, participă la tabere naționale de creație și are expoziții personale și de grup la „Sala Artelor” a Cercului Militar Național din București.
Organizatorii acestei activități:
– Prof. dr. Ramona Maria MOCANU – directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
– Anca Iuliana IORDACHI – muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
– Marian ANTONIU – muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Details

Start:
1 martie, 2023
End:
31 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=643775537755482&set=a.469921125140925

Organizer

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Phone
Str. Hagi Chiriac, nr.2
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Strada Hagi Chiriac, nr.2
Vaslui, Vaslui
+ Google Map