Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

În perioada 4 – 8 iulie 2022, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București și cu Asociația „Imago Mundi” organizează la București CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE CARTOGRAFIE ISTORICĂ (ICHC)

4 iulie, 2022 - 8 iulie, 2022

🔜🔵 În perioada 4 – 8 iulie 2022, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București și cu Asociația „Imago Mundi” organizează la București CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE CARTOGRAFIE ISTORICĂ (ICHC), unul dintre cele mai prestigioase evenimente #internaționale dedicate cartografiei istorice.
Anul acesta, conferința are loc în sistem #hibrid, atât cu prezență fizică, cât și online și va reuni specialiști în domeniu din întreaga lume.
Deschiderea conferinței va avea loc luni, 4 iulie 2022, la ora 10:00, în amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, iar sesiunile se vor desfășura deopotrivă la Facultatea de Istorie a Universității din București și la Biblioteca Central Universitară „Carol I”.
🔹 Toate INFORMAȚIILE legate de program, taxe de participare, taxe speciale pentru studenți, accesul pentru o zi, sau în sistem remote, sunt publicate pe website-ul ICHC:
🔹 ÎNSCRIERILE pentru participarea la această conferinţă internaţională, în persoană sau online, se fac până sâmbătă, 5 iulie 2022:
Eveniment cu tradiție, organizat pentru prima dată la Londra în 1964, conferința ajunsă la cea de-a XXIX-a ediție are loc în #premieră la București. ICHC este singura conferință științifică dedicată exclusiv avansării cunoașterii în istoria hărților și a cartografiei, indiferent de regiune geografică, limbă, perioadă sau subiect.
_________
Tema principală din acest an, „CONFLICT ȘI CARTOGRAFIE”, își propune să exploreze conținutul conflictual complex al cartografiei și al realizării hărților, în domenii precum războiul, politica, ideologia, istoria culturală sau intelectuală. Panelurile vor aborda teme diverse, precum: Cartografie maritimă globală, Cartografii imperiale și indigene, Cartografii ale identității. Religii, rase și națiuni, Materialitatea hărților: culori și tehnici de reproducere, Hărțile ca mărfuri etc.
_________
Vă așteptăm cu drag!
_________

Detalii

Începe:
4 iulie, 2022
Se termină:
8 iulie, 2022
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/MuzeulHartilorVechi/photos/a.133234490115834/4862269153878987/

Organizatori

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Universitatea București

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare