Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Național al Literaturii Române Iași sărbătorește Ziua Muzeului „Otilia Cazimir”, duminică, 12 februarie 2023

12 februarie, 2023

Duminică, 12 februarie 2023, Inaugurăm expoziția „Dincolo de scenă”, ce propune o incursiune în lumea teatrului ieșean interbelic, în culisele acelor vremuri îndepărtate din care se desprind scrisori, documente, fotografii. Veți afla mai multe despre prietenia dintre mari actori ai Naționalului și poetă, în perioada când Otilia Cazimir îndeplinea funcția de inspectoare a teatrelor din Moldova, Basarabia și Bucovina.

Organizăm un atelier de educație muzeală și literară intitulat „Fulgi de nea și poezii”, la care va participa Patrula „Ratonii cu eșarfă” (Cercetașii României – C.L. „Constantin Th. Sapatino” Iași). Copiii vor avea ocazia să descopere casa în care a locuit poeta aproape întreaga viață, precum și universul magic al iernilor din poezia sa, apoi vor lua parte la o sesiune practică de meșteșug poetic.
Elevii Școlii Gimnaziale „Otilia Cazimir” Iași sunt oaspeții modestei căsuțe din apropierea bisericii Zlataust ce păstrează vie amintirea poetei. Aceștia vor susține un program literar-artistic intitulat „Cu drag, în jurul Otiliei”.
Proiectul Ziua Muzeului „Otilia Cazimir” este coordonat de Indira Spătaru, muzeografă, și Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală MNLR Iași.

Detalii

Dată:
12 februarie, 2023
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Otilia Cazimir” – Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Str. Otilia Cazimir nr. 4
Iași, Iași 700400 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare