Loading Events

« All Events

În perioada 11 – 22 februarie 2025, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește, la sediul său din Calea Griviței, nr. 64-66, cea de-a XI-a ediție a expozițiilor de artă organizate de Academia de Artă Handmade București.

11 februarie - 22 februarie

În perioada 11 – 22 februarie 2025, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește, la sediul său din Calea Griviței, nr. 64-66, cea de-a XI-a ediție a expozițiilor de artă organizate de Academia de Artă Handmade București.

„Intitulată sugestiv Women crafting the future, expoziția reprezintă un concept unic, dedicat creativității și puterii feminine, care își propune să celebreze talentul și măiestria femeilor, manifestate în multiple domenii de activitate, de la artă și cultură până la cercetare medicală, economie sau politică, subliniind în același timp contribuția lor semnificativă la dezvoltarea societății în care trăim”, spune Mioara Iofciulescucuratorul expoziției.

Cu această ocazie vor fi prezentate colecții de pictură, bijuterii, decorațiuni și piese vestimentare realizate de artistele membre ale Academiei de Artă Handmade București, care surprind femeia și ideea de feminitate în diferite ipostaze, dar și o serie de panouri ce înfățișează ambasadoarele campaniei #WeAreHalf, o mișcare socială care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Valentina Butoi (Craiova) propune publicului seria Femei pe mapamond, care reunește portretele a zece femei din întreaga lume și care evidențiază unitatea în diversitate, prin tradițiile și specificul cultural al diferitelor popoare și continente, în timp ce Carmen Florian (București) va încânta vizitatorii cu Decor floral, o colecție de tablouri cu flori, pictate în ulei pe pânză și îmbogățite cu foiță de aur.

Cu o carieră prolifică, recunoscută la nivel internațional, Ramona Pintea (București) aduce în prim plan seria Urban Queen, o colecție vibrantă și plină de forță, care celebrează femeia modernă și puterea interioară a acesteia, în timp ce Iulia Săsărman (București) reflectă bucuria și spiritul ludic prin seria Viața ca un carnaval, ce reunește tablouri de mari dimensiuni pictate în culori acrilice.

Bijuteriile rafinate create din mărgele fine și pietre semiprețioase de Anișoara Mușat (Galați) și Victoria Semen (Ploiești) sau realizate din piele naturală de către Adriana Câmpean (Sibiu) evidențiază abilitățile complexe și conceptele inovatoare care sunt caracteristice artei românești contemporane.

Decorațiunile realizate de Mioara Iofciulescu (București) din rășină epoxidică, Feudalia Peter (Baia Mare) din pietre semiprețioase și Magda Stan (Târgoviște) din mărgele milimetrice de nisip, surprind eleganța unor opere de artă lucrate manual și subliniază capacitatea artistelor românce de a îmbina tradiția cu modernitatea.

Printre evenimentele programate în cadrul expoziției se numără și lansarea colecțiilor vestimentare Artistry by Mioara Iofciulescu, în cadrul unei prezentări de modă ce aduce în lumina reflectoarelor ținute elegante de zi pentru birou și diferite evenimente de business, precum și rochii spectaculoase de seară, care vor fi puse în valoare de femei cu o carieră profesională remarcabilă în diferite domenii de activitate, cum ar fi jurnalismul, arta sau antreprenoriatul.

„Women Crafting the Future” este o manifestare socio-culturală organizată în parteneriat cu patronatul Organizația Femeilor Antreprenor și asociația Solidaritate și Egalitate și promite să fie un eveniment inspirant și memorabil, caracterizat prin creativitate, inovație și spirit al comunității.

Academia de Artă Handmade București este organizație non-profit, înființată în anul 2021 cu scopul de a promova arta handmade creată în România, precum și tradițiile și obiceiurile românești. Președinte de Onoare al instituției este academicianul Mircia Dumitrescu, grafician, sculptor și pictor, un mare iubitor al artei handmade și susținător al artiștilor români.

Details

Start:
11 februarie
End:
22 februarie
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website