Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Unteatru. Un vis. O poveste de succes a Bucureștiului la Palatul Suțu

8 noiembrie, 2018 @ 18:30 - 19:30 EET

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 8 noiembrie 2018, ora 18.30, la o nouă conferință de joi – „Unteatru. Un vis. O poveste de succes a Bucureștiului” – susținută de Cristina Rusiecki la Palatul Suțu.

Invitați speciali – regizorii Andrei și Andreea Grosu, Sânziana Stoican, scenograful Valentin Vârlan și actorii Richard Bovnoczki, Mihaela Trofimov și Ionuț Vișan.
Coordonator: Cătălin D. Constantin

Intrare – 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței, de la standul de bilete al Palatului Suțu.

În urmă cu opt ani, un grup de oameni foarte tineri își propunea să facă un teatru unde să se joace numai spectacole de calitate: teatru de artă, valoros, nu produse comerciale. Fără niciun compromis! Au luat-o, cum se spune, de la lingură. Au făcut rost de un spațiu dintr-o clădire dezafectată din centrul Bucureștiului. Au repetat și au jucat într-o cameră cât o gămălie. Dar le-au ieșit spectacole bune și publicul a venit, oricât de îngust și de frig ar fi fost în sală. „La Țigănci”, „Un tramvai numit dorință”, „Trei femei înalte” au rămas producții emblematice pentru Bucureștiul unor oameni talentați și onești, care au ceva de spus. Între timp, s-au mutat într-un loc mult mai mare, care continuă să fie spațiul de întâlnire și de creație al tinerilor talentați. Teatrul lor și-a câștigat o identitate unică: un loc al creatorilor conduși de un ideal estetic, care fac artă de calitate, fără adaosuri comerciale sau teziste. Povestea lor se numără printre poveștile de succes ale Capitalei.

Despre întreaga istorie de la #unteatru vor vorbi fondatorii, descusuți și antrenați, într-o manieră prietenoasă, de criticul de teatru Cristina Rusiecki: regizorii Andrei și Andreea Grosu, Sânziana Stoican, scenograful Valentin Vârlan, actorii Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki și Ionuț Vișan, în conferința „Unteatru. Un vis. O poveste de succes a Bucureștiului”, joi 8 noiembrie 2018, ora 18.30, la Muzeul București, Palatul Suțu.

Cristina Rusiecki este critic de teatru și jurnalist cultural. Absolventă a Facultății de Litere și a Facultății de Teatrologie, își ia doctoratul cu o teză despre „ Teatrul cruzimii” și spectacolele românești ale ultimului deceniu.

Și-a început cariera de jurnalist cultural la Pro Tv, devenind producător al emisiunilor „ Salonul muzical Acasă” cu Iosif Sava, „ Millenium” și „Proezia. La Eminescu”. Din 2001 scrie cronică de teatru, având rubrici, pe parcursul timpului, în revistele „ Cuvîntul”, „ Observator cultural”, „ Adevărul literar şi artistic”, „Time Out”, „artactmagazine.ro”, „ Cultura”. În 2016, înființează, împreună cu trei colegi, platforma culturală online „ B-Critic.ro”. Cristina Rusiecki preferă genul de critică empatică. De la începutul carierei, și-a făcut un crez din a descoperi tinerele talente și a atrage atenția asupra lor. Este selecționer pentru festivaluri de teatru independent și a participat în numeroase jurii.

Următoarele conferințe de joi de la Palatul Suțu:

Joi, 15 noiembrie 2018, ora 18.30, Conferința „Bucureștenii sub ocupația germană”, cu acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 18.30, Conferința „Locuri de petrecere în Bucureștii de altădată”, cu Nicolae Constantinescu

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 18.30, Conferința „Mahalaua de ieri, mahalaua de azi”, o conferință pornind de la spectacolul Asta-i ciudat (Păguboșii) al Teatrului Nottara, cu Adrian Majuru și invitați de la Teatrul Nottara

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Details

Date:
8 noiembrie, 2018
Time:
18:30 - 19:30 EET
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map