Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bacău: Expoziția de artă naivă ”Retrospectivă”, Catinca Popescu, Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”

9 decembrie, 2022 - 31 decembrie, 2022

Expoziția de artă naivă ”Retrospectivă”, Catinca Popescu
Vineri, 9 Decembrie 2022, la ora 15, în Galeria ”Hol” a Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău, se va lansa expoziția de artă naivă a artistei Catinca Popescu, cu titlul ”Retrospectivă”.
Creația Catincăi Popescu, din ce în ce mai emancipată, este o unealtă bine meșteșugită, cu care artista ne întoarce în timp și timpuri, într-o lume autentică a satului, în care oamenii și animalele trăiesc într-o perfectă armonie. Un univers în care tradiția, alături de rugăciune, reprezintă condiție indispensabilă a vieții spirituale.
Colecția bogată pe care vizitatorii o pot admira încununează anii de muncă pe care artista i-a dedicat artei naive, pe simeze regăsindu-se tablouri pictate din toate perioadele vieții sale, începând cu primele lucrări, cu emoție și iscusință lucrate.
CATINCA POPESCU, prin picturile înfăptuite, a obținut un meritat loc de frunte în galeria artei naive băcăuane iar cromatica pânzelor sale va rămâne un reper pentru cei ce vor veni din urmă și vor dori să afle taina și magia unei arte în care cunoașterea și iubirea de tradiție, înseamnă păstrarea valorilor românești.
În cadrul aceluiași eveniment, Muzeul de Etnografie Bacău are prilejul de a-și lansa Calendarul 2023, completând coloritul tradițiilor și obiceiurilor. De această dată, paginile sale au un conținut educațional pe care muzeografa Ludmila Enescu l-a selectat din agenda activităților sale de pedagogie în afara sălilor muzeului.
Imaginile și textele duc cu ele povestea ultimilor 20 de ani în care s-a dedicat pentru a promova valorile muzeale și pentru a preda tinerei generații, importanța cunoașterii trecutului.

Detalii

Începe:
9 decembrie, 2022
Se termină:
31 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2127671970766628&set=a.126538394213339

Organizator

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” – Bacău
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” – Bacău
Str. 9 Mai nr. 7
Bacău, Bacău 600037 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare