Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: expoziția „Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

10 februarie, 2023 - 1 martie, 2023

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, vă invită la vernisajul expoziției „Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”, care va avea loc vineri, 10 februarie 2023, cu începere de la ora 13.00, în sala de ședințe de la etaj.
Prin această expoziție, vă propunem o incursiune virtuală în patrimoniul cultural imobil din România. În ultimii ani, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost un partener constant atât al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, cât și al Institutului Național al Patrimoniului în ceea ce privește direcțiile de documentare digitale ale patrimoniului imobil din România. Acestea au constat în acțiuni de digitizare a clădirilor de patrimoniu în stare de procolaps sau colaps, atât de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, cât și din restul țării.
Expoziția prezentă în perioada următoare este o primă diseminare spre publicul larg a rezultatelor acestui proiect. Publicul vizitator va avea acces virtual prin intermediul echipamentelor VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, având ocazia să interacționeze direct cu modelele 3D realizate în cadrul proiectului.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

Details

Start:
10 februarie, 2023
End:
1 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=690819169497929&set=a.215790273667490

Organizers

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Institutul Național al Patrimoniului

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website