- This event has passed.
Braşov: Expoziţie OTTO DIX şi ateliere la Muzeul Casa Mureşenilor
4 iunie, 2009 - 25 iunie, 2009
Otto Dix „Grafică critică 1920-1924“
Seria de gravuri „Războiul“ şi grafică din anii ‘20
Expoziţie 4 – 25 iunie 2009
Muzeul « Casa Mureşenilor »
Piaţa Sfatului nr.25, Braşov
4 IUNIE, ora 17 – Vernisaj
5 IUNIE, ora 11 – Workshop I
Workshop cu adolescenti
Referent: Wiebke Trunk (Germania)
În data de 5 iunie 2009, ora 11 va avea loc la Muzeul « Casa Muresenilor » un workshop legat de arta lui Otto Dix. Agresiunea văzută in televiziune sau practicată prin jocurile electronice este un fenomen foarte prez ent in viaţa copiilor de azi. Totuşi preocuparea publică pentru această temă lasă de dorit. În cadrul acestui workshop, Wiebke Trunk încearcă să iniţieze un proces de conştientizare asupra ceea ce înseamnă violenţa în viaţa omului cotidian. Wiebke Trunk doreşte în cadrul acestui workshop să atragă atenţia participanţilor asupra posibilităţilor fiecărui individ de a transforma agresiunea în pace. Printr-o activitate creativă elevii vor fi îndrumaţi să creeze „anti-imaginea”, deci varianta paşnică a imaginilor lui Otto Dix expuse în Braşov.
6 IUNIE, ora 9.00 – Workshop II
Atelierul se adresează multiplicatorilor şi persoanelor interesate de forme actuale de mediere a artei
Referent: Wiebke Trunk (Germania)
În acest atelier se cercetează actualitatea lucrărilor lui Dix şi modul în care arată astăzi imaginile despre război, violenţă, sexualitate. Atelierul oferă instrumente practice prin care profesorii de artă şi de istorie sau muzeografii pot transmite elevilor sau vizitatorilor unei expoziţii mesajul unui artist, în cazul de faţă impactul pe care războiul îl are asupra vieţii unui om.
Punctul de plecare al atelierului este, de aceea, materialul adus de participanţi (va rugam sa aduceti imagini cu violenţă, agresivitate din Internet, ziare, reviste sau din arhiva proprie).
Pe parcursul atelierului Wiebke Trunk va discuta împreună cu cei prezenţi posibilităţile de abordare ale operelor de artă mai ales în scopuri didactice, având ca punct de plecare opera lui Otto Dix. De asemenea vor fi dezbătute şi modalităţile de a transmite arta şi de a o transpune în practici profesionale (de exemplu în domeniul pedagogiei muzeale)
Fiecare atelier dureaza 3 ore.
Inscrierile se fac la Centrul Cultural German pana in data de 4 iunie.
Participarea este gratuita.
Roxana Florescu
Deutsches Kulturzentrum Kronstadt
Centrul Cultural German Brasov
Brasov, str. Lunga nr.31
Tel/ Fax: 0040-268-473.104
E-mail: [email protected]
www.kulturzentrum-kronstadt.ro