- This event has passed.
București: Centrul de Studii Turce vă invită la o nouă întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane și turce având de această dată ca temă fabulosul patrimoniu arheologic al Anatoliei.
8 noiembrie, 2019
Centrul de Studii Turce vă invită la o nouă întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane și turce având de această dată ca temă fabulosul patrimoniu arheologic al Anatoliei.
In perioada 21 iulie – 4 august 2019 a avut loc, în organizarea Institutului Yunus Emre, Școala de vară de arheologie „Turkey in the World Cultural Heritage”. Programul școlii de vară a inclus seminarii, proiecții de filme, dezbateri și vizite de teren pe cele mai importante situri din Anatolia: Troia, Efes, Göbeklitepe, Boğazköy-Hattusa; la muzeele din Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Çorum și Boğazköy și vizite ghidate în Çanakkale, Izmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara, Çorum, și Istanbul.
Invitatul lunii noiembrie este dr. Silviu Ene, participantul din partea României la școala de vară de arheologie.
Silviu Ene este licențiat al Universității Spiru Haret, Facultatea de Istorie, 2009, obținînd o diploma de master în 2011 la Universitatea București. Doctor în istorie din 2014 cu lucrarea de doctorat “Arta Coroplastică în provincial Dacia (sec. II-III p. Chr.)” la Universitatea din București. A lucrat la Muzeul Național de Istorie al României, timp de 7 ani, în cadrul secției de Arheologie preventive și ulterior pentru diferite instituții: Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, Muzeul București și Universitatea de Vest din Timișoara unde activez la ora actuală. Pe parcursul carierei a avut peste 30 de șantiere arheologice, pe diferite epoci istorice. Este coordonatorul șantierului arheologic de la Ciacova din perioada otomană.
Evenimentul face parte din seria de prelegeri lunare „Intâlnirile Centrului de Studii Turce” coordonată de conf.univ.dr. Silvana Rachieru.
Intâlnirea va avea loc în sala 8, parter, Facultatea de Istorie.