Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Conferinţa Națională de Conservare-Restaurare „Doina Darvaş”, 1-3 noiembrie 2023

1 noiembrie, 2023 - 3 noiembrie, 2023

Conferința Națională de Conservare-Restaurare Doina Darvaș

ediția a XVII-a

Restaurarea: investiție versus valoare câștigată, patrimoniu privat versus patrimoniu public

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București organizează în perioada 1-3 noiembrie 2023 Conferința Națională de Conservare-Restaurare „Doina Darvaș” cu tema Restaurarea: investiție versus valoare câștigată, patrimoniu privat versus patrimoniu public.

Evenimentul, aflat la a XVII-a ediție,  reprezintă un prilej pentru specialiștii în cercetarea, conservarea și restaurarea patrimoniului de a face schimb de experiență și de a prezenta cazuri reale, precum și soluții pentru problemele comune ale ocrotitorilor de bunuri culturale, asupra cărora dorim să atragem atenția prin contribuțiile științifice selectate.

Conferința din acest an, cu acronimul CONScience 2023, cuprinde secțiunile: studii de caz în conservarea și restaurarea patrimoniului construit, strategii moderne în conservarea și restaurarea patrimoniului mobil,  cercetarea științifică de laborator.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc, în Sala de Sticlă, pe 1 noiembrie, și deschiderea expoziției Restituiri- patrimoniu conservat si restaurat. Veți putea admira obiecte din colecțiile muzeului, conservate și restaurate în ultimii 10 ani și care au fost expuse în diverse expoziții din țară și străinătate, precum și fotografii din timpul restaurării unor case din muzeu.

Mai multe detalii: https://muzeul-satului.ro/; https://www.facebook.com/muzeulsatului

Details

Start:
1 noiembrie, 2023
End:
3 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website