Loading Events
 
 
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 17 ianuarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Perpessicius din Strada Nicolae Crețulescu 8, la o discuție – concert legată de improvizația în teatru cu Radu Gheorghe.
Cunoştinţele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum şi uşurinţa de a cânta la alte instrumente l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoriceşti, într-o poziţie unică. A absolvit I. A. T. C. în 1975, la clasa profesorilor Sanda Manu şi Octavian Cotescu. Suplimentar, a absolvit cursurile de pantomimă și music-hall ale aceluiași institut. A debutat înainte de a termina facultatea, în spectacole la modă în vremea aceea, de muzică și poezie.
Despre unul din scheciurile „Brăduleţ, brăduţ drăguţ” și despre spectacolul „Ucenicul vrăjitorˮ se vorbește și astăzi. „Făceam aproape un minut improvizaţie pe tema unui copil care uită versurile de la poezia aceasta, eu aproape că plângeam, şi publicul m-a agăţat, nu-mi ştia numele, dar îmi spunea «Brăduleţ». Am avut apoi un spectacol de sine stătător, «Ucenicul vrăjitor», pe care până la revoluţie l-am jucat trei stagiuni la Teatrul Naţional, în fiecare luni. La Sala Mare, în postura de dirijor al unei orchestre simfonice, respectiv Filarmonica din Ploieşti”, afirmă actorul Radu Gheorghe.
Intrarea este liberă, iar accesul se face pe baza unei rezervări la programe@mnlr.ro sau printr-un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451 (Gabriela Toma). Participanții trebuie să prezinte la intrare dovada certificatului verde.

Details

Date:
17 January
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *