Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția ”Din tradiția urbană a Zalăului. Breslele” la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

9 mai, 2023 - 23 mai, 2023

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, vă invită la vernisajul expoziției temporare ”Din tradiția urbană a Zalăului. Breslele” găzduită în Beciul Cultural. Evenimentul va avea loc marți, 9 mai 2023, de la ora 13,00.

Noua expoziție temporară găzduită de noi se circumscrie seriei de evenimente dedicate urbanității orașului, la 550 de ani de la acordarea statutului de târg – oppidum Zylah – de către regele Matia Corvin, prin care se garanta autonomie economică noului oraș.

Expoziția abordează tema breslelor din Zalău, încercând să reflecte istoria acestora de la apariție, în secolul XVIII, până în secolul XX. Cu această ocazie punem în valoare documente și obiecte legate de breslele zălăuane care se află în colecția muzeului.

Vă așteptăm să parcurgem împreună istoria mai puțin știută a breslelor meșteșugărești din Zalău, prima formă de asociere a meșteșugarilor, cea mai bine organizată și longevivă, care a rezistat până la venirea la putere a regimului comunist.

Dr. Marin Pop,

Șef secție Muzeografie – muzee locale

Details

Start:
9 mai, 2023
End:
23 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeuzalau.ro/expozitie-temporara-din-traditia-urbana-a-zalaului-breslele

Organizer

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Str. Unirii nr. 9
Zalău, Sălaj 450042 Romania
+ Google Map
View Venue Website