Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oradea: Conferința Colindul – „matrice stilistică” a spiritualității românești, 13 decembrie 2022, de la ora 17.00, Cristian MUNTEAN, preot, poet, eseist și publicist,

13 decembrie, 2022

Conferința Colindul – „matrice stilistică” a spiritualității românești | Colocviile Muzeului Țării Crișurilor

🕛 13 decembrie 2022, de la ora 17.00
📍 Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Str. Armatei Române, nr. 1/A
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, organizează conferința Colindul – „matrice stilistică” a spiritualității românești. Aceasta se va desfășura în cadrul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor și îl va avea ca protagonist pe Cristian MUNTEAN, preot, poet, eseist și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov. Moderatorul manifestării va fi Petru Ardelean, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.
● Începând cu ora 17.40, evenimentul propune pe lângă călătoria stilistică a colindului și o incursiune literară susținută de Pr. Lect. Univ. Dr. Florin Tomoioagă de la Universitatea din Oradea, care va prezenta cele trei cărți propuse de preotul Cristian Muntean, și anume: Poeme din exil – Editura CREATOR, 2020; Ca o zi de duminică. Dialog epistolar – Editura Libris Editorial, 2020 și Farmecul discret al mirării – Editura CREATOR, 2022.
În încheiere, la ora 18:00, va fi susținut un concert de colinde de către Grupul de colindători de la Cuzap.
❗Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!
Vă așteptăm cu drag

Organizator

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare