Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ploiești: Hrana sănătoasă pentru trup, minte și suflet. Darurile vindecătoare ale alimentelor, ale plantelor și ale rugăciunii

27 iunie, 2019

Hrana sănătoasă pentru trup, minte și suflet
Darurile vindecătoare ale alimentelor, ale plantelor și ale rugăciunii
Intrarea liberă!
Invitați speciali
Acad. Dr. Ovidiu Bojor
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
Scriitor – Maria Timuc

Eveniment organizat de
Consiliul Județean Prahova și
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
la inițiativa Asociației Club Art Văleni

Editura Dharana va fi prezentă la eveniment cu un stand cu o parte din cărțile editurii.

Sesiune de autografe din partea autorilor.

Vor fi lansate cărțile:
1) „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică”, Editura Dharana – autor prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

2) „Pledoarie pentru viață sănătoasă” și „Ghidul plantelor medicinale de la A la Z”, Editura Dharana, autor acad. Dr. Ovidiu Bojor.

Descrierea evenimentului:

Cei doi titani ai terapiilor naturale, ai fitoterapiei și ai alimentației sănătoase din România, acad. dr. Ovidiu Bojor și prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, vor răspunde la multe dintre întrebările pe care le aveți despre ce înseamnă viața sănătoasă.
Pornind de la întrebarea celebră a profesorului Mencinicopschi: „Crezi că știi să trăiești?” și de la noile descoperiri științifice din domeniul alimentației și al fitoterapiei, multe dintre ele conținute în cărțile pe care le lansăm, vom ajunge la tematica „spiritualizării vieții, în special la ceea ce ar presupune să ne spiritualizăm însuși actul de a mânca”.
– Vom vedea dacă „a mânca” este un act spiritual
– Cum aducem armonie între trupul și sufletul nostru?
– Vom înțelege că alimentele și plantele au o structură informațională compatibilă cu structura informațională a corpului omenesc
– Vom afla ce daruri vindecătoare ascund plantele și alimentele vii
– Vom afla și ce este nociv pentru sănătatea noastră fizică, mentală și spirituală

Tema conferinței pleacă de la informații și concluzii deosebite pe care le aduce în prim plan prof. Mencinicopschi într-o carte, diferită de cele pe care le-a scris domnia sa, cu titlul: „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică”, Etitura Dharana . În prima parte a cărții autorul descrie structura informațională a Universului, bazându-se pe informații și argumente din domenii ale științei, precum genetică, fizică cuantică, psihologie, neuroștiințe etc, pe care le corelează cu religia și cunoașterea harică, provenită din Biblie și din scrierile unor mari sfinți. La baza Vieții în Univers stă Informația Divină, inteligentă, spune prof. Menci, iar informația aceasta este evident prezentă în toate formele existente, începând cu planetele, animalele, omul și terminând cu alimentele vii, care hrănesc cu adevărat viața, trupurile, dar și sufletele noastre. Prof. Mencinicopschi rescrie, în această carte, ecuația lui Einstein, arătând că Informația Divină este cărămida vieții materiale.
De asemenea, prof. Mencinicopschi ne va vorbi despre cum ne putem prelungi viața și cum ne putem păstra sănătatea fizică, mentală, emoțională, dar și spirituală în condițiile în care alimentele culturale, goale de informație divină, ne poluează, ne îmbolnăvesc și ne afectează viețile.
Unul dintre conceptele cele mai interesante pe care le-a abordat prof. Mencinicopschi în cartea „Crezi că știi să trăiești?” este „coeficientul de inteligență spirituală”. Oamenii au luat în calcul până acum inteligența intelectuală și pe cea emoțională, ignorând nevoia esențială a sufletului și aspirația sa către divin, deși aceasta ar trebui să fie pe primul loc în preocupările oamenilor. Inteligența spirituală se dezvoltă prin experiențele vieții, uneori prin cele mai dramatice dintre ele. Experiența prof. Mencinicopschi în timpul închisorii este sintetizată în cartea pe care o lansăm, scrisă chiar în acea perioadă și actualizată recent, printr-o Rugăciune cu un mesaj cutremurător (vom comenta acest mesaj spiritual profund cu prof. Mencinicopschi, acad. Ovidiu Bojor și Maria Timuc):

Iată o parte din Rugăciunea care deschide cartea: „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică”, scrisă de prof. Gheorghe Mencinicopschi.

„ÎN ÎNCHISOARE, DUMNEZEU A FOST CEL MAI APROAPE DE MINE; A FOST CU MINE!
ÎNCHISOAREA M-A ÎNVĂȚAT CĂ ADEVĂRATA LIBERTATE NU SE AFLĂ AFARĂ, ÎN LUME, EA SE AFLĂ CHIAR ÎN TINE, DACĂ O CAUȚI!
M-A ÎNVĂȚAT CĂ PUTEREA, AVEREA, GLORIA DEȘARTĂ, PLĂCERILE SUNT DOAR ILUZII TRECĂTOARE CARE NE ÎNTINEAZĂ SUFLETUL!
M-A ÎNVĂȚAT CĂ SINGURA LUPTĂ, ADEVĂRATĂ ȘI FOLOSITOARE ȚIE ȘI SOCIETĂȚII, ESTE LUPTA CU TINE ÎNSUȚI, PENTRU MÂNTUIREA SUFLETULUI NEMURITOR!
CU IERTARE, JUDECĂTORILOR MEI PĂMÂNTEȘTI DEOARECE MI-AU PRILEJUIT SPORIREA ÎN SMERENIE!
PRIVEȘTE CU ATENȚIE, RETROSPECTIV, ÎN VIAȚA TA ȘI VEI VEDEA CĂ NIMIC DIN CEEA CE TI SE ÎNTÂMPLĂ NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR!”

Fragment din cartea:
„Pledoarie pentru viață sănătoasă”, acad.dr. Ovidiu Bojor, Editura Dharana

„Vorbele făcute celebre de către Juvenal: „Mens sana in corpore sano” au devenit, de foarte multă vreme, un truism, un adevăr evident. Însă câți dintre noi vrem să înțelegem semnificația profundă a acestui dicton, anume că omul cu adevărat sănătos este cel care are şi sufletul şi corpul sănătos? Nu e destul să îndeplinim nişte simple condiții igienico-dietetice pentru a ne asigura bunăstarea fizică. Lucrul cel mai important îl constituie, fără îndoială, disciplina spirituală, care trebuie să ne călăuzească paşii în fiece clipă.
Tot mai numeroase studii temeinice arată că cele mai multe boli sunt declanşate de către „etajele superioare” ale cortexului (creierului), însă aceleaşi „instanțe” pot transmite informații şi ordine pozitive subconştientului.
Stă în puterea gândului nostru de a trimite aceste „comenzi” subconştientului, care le va retransmite conştientului şi, implicit, întregului organism. În mod curent, din păcate, nu ştim să valorificăm decât 30% din capacitatea pe care o deține creierul nostru. Toate cărțile mari ale omenirii, Biblia, Coranul, Vedele, conțin învățăminte şi pilde în acest sens. Pornind de la această sursă-tezaur, a fost elaborată o adevărată pleiadă de lucrări, menite să ne jaloneze modul de gândire. Cărțile lui Joseph Murphy sunt un bun exemplu în această privință.
Vom pleda, aşadar, pentru o mai bună „împăcare” (armonizare) a corpului cu sufletul nostru. Ne vom da seama, astfel, că toate actele noastre trebuie spiritualizate. Bunăoară, aparent banalul act al mâncării va trebui să fie reconsiderat, fie şi numai sub aspectul ideii de viață. Se cuvine, prin urmare, să avem o dietă echilibrată, bazată cu preponderență pe fructe, legume şi semințe, adică pe alimente care conțin VIAȚĂ şi nu MOARTE”.
Vă așteptăm cu drag

Details

Date:
27 iunie, 2019
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Str. Erou Călin Cătălin nr. 1
Ploiești, Prahova 100066 Romania
+ Google Map